Inleiding

Contrast

Beeld­instel­lingen

Klok en fase

Scherpte

Gamma­calibratie

Zwart­niveau

Wit­niveau

Gradiënt (banding)

Inversie (pixel-walk)

Respons­tijd

Kijkhoek

Contrast­verhouding

Subpixel-volgorde

Conclusie

Inversie (pixel-walk)

Voor deze test moet je monitor in zijn native resolutie werken.

Één van de elf vlakken hieronder kan lijken te knipperen. De a/b-varianten zijn hetzelfde, behalve dan dat ze afhangen van de positie van je browservenster. Als een vlak sterk knippert, wijst dat erop dat de elektrische spanningen in je monitor verkeerd zijn ingesteld. Helaas is dit iets wat je niet zelf kunt bijregelen. In de praktijk betekent een zichtbare flikkering in deze test dat effen vlakken last hebben van "pixel walk" (kruipende pixels), met name wanneer je van dichtbij kijkt.

Beide inversietesten hieronder vereisen dat de monitor in zijn native resolutie werkt. Als de monitor via een VGA-kabel (dus niet DVI) is aangesloten, moeten de klok en fase-instellingen (test page) ook kloppen.

Inversion
test

Je kunt ook de full-screen versie hieronder bekijken, maar wees gewaarschuwd dat het knipperen erg storend kan zijn. Klik een paar keer op "volgende" en kijk naar het scherm. De meeste monitors lijken gevoelig te zijn voor patroon 4a/b. Voor de Asus Eee PC is het patroon 7a/b. Als bijeffect kunnen sommige andere patronen ook merkwaardige "spook"-schaduwen rechths van het navigatieblok veroorzaken. Een ideale monitor knippert niet en heeft geen last van spookschaduwen. In deze full-screen test is het knipperen soms sterker aan de randen dan in het midden.
Current: none
Waarschuwing: klik niet op vorige/volgende als je gevoelig bent voor snel flikkerende lichtbronnen.
www.lagom.nl/lcd-test

Meer informatie kun je vinden in de Engelse versie.

  Omhoog 

© Copyright Han-Kwang Nienhuys, 2008. De tekst en afbeeldingen mogen niet verder verspreid worden. Dus ze mogen ook niet op andere websites worden geplaatst, noch als kopie, noch als hotlink. Lees meer...

Laatste wijziging 18 May 2008