Inleiding

Contrast

Beeld­instel­lingen

Klok en fase

Scherpte

Gamma­calibratie

Zwart­niveau

Wit­niveau

Gradiënt (banding)

Inversie (pixel-walk)

Respons­tijd

Kijkhoek

Contrast­verhouding

Subpixel-volgorde

Conclusie

Zwart­niveau

Deze test kan worden beïnvloed door het kleurprofiel in het besturingssysteem.

Hieronder staan twintig grijze vierkantjes op een zwarte achtergrond. Op een ideale monitor moeten alle vierkantjes onderscheidbaar zijn, zelfs de hele donkere bovenste rij. Uiteraard dient de zwarte achtergrond ook donker te zijn en in elk geval donkerder dan de vierkantjes. Het vierkantje 255 heeft de hoogst mogelijke helderheid. Net als bij de gradiënttest is het belangrijk dat de omgeving donker is en dat de browser in full-screen-mode draait.

Contrast test

Gebruik de contrastinstelling en eventueel de gamma-instelling om de donkerste vierkantjes beter te kunnen zien, maar pas op dat je de optimalisaties van de vorige testbeelden niet ongedaan maakt. Op de meeste LCD-monitoren beïnvloedt de helderheid ("brightness") alleen de sterkte van de ingebouwde lamp, maar niet de kwaliteit van de testbeelden.

  Omhoog 

Achtergrond

Typisch, maar niet ideaal voorbeeld

Temporal dithering example Simple temporal dithering Static dithering example

Meer informatie kun je vinden in de Engelse versie.

  Omhoog 

© Copyright Han-Kwang Nienhuys, 2008. De tekst en afbeeldingen mogen niet verder verspreid worden. Dus ze mogen ook niet op andere websites worden geplaatst, noch als kopie, noch als hotlink. Lees meer...

Laatste wijziging 18 May 2008